Clicks..παραλογισμού..

Μια φορά κι έναν καιρό, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου σχετικά με ένα φαινόμενο που έχει προβληματίσει, εμπνεύσει, αλλάξει και αγγίξει τον καθένα μας με διαφορετικό τρόπο~ τον έρωτα! Ένα θέμα που λίγο ή πολύ μας έχει απασχολήσει όλους, άλλους σε μικρότερο και άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό. Έχω την αίσθηση όμως, ότι επειδή όταν ερωτευόμαστε ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ίδιο μας τον εαυτό και με τον εγωισμό μας είναι ένα γεγονός που ούτε κατά διάνοια μπορεί να μας επηρεάσει σε μικρό βαθμό, μόνο και μόνο γιατί ολοκληρώνει ανεκπλήρωτες πτυχές του εαυτού μας.

Έρωτες ανεκπλήρωτοι, έρωτες με την πρώτη ματιά, έρωτες που κατέληξαν σε μακροχρόνιες σχέσεις, έρωτες που λόγω φόβου δεν ευοδώθηκαν ποτέ. Άπειρες εκδοχές αλλά κοινές για όλους αντιδράσεις. Ενθουσιασμός, αμηχανία, σύγχυση, πλήρης παραλογισμός και μια περίεργη αίσθηση πληρότητας. Συναισθήματα που αγγίζουν και τον πιο αδιάφορο άνθρωπο ακόμα και τον πιο πληγωμένο. Κι όλα αυτά; Μόνο γνωρίζοντας την ύπαρξη του ανθρώπου που στο προκαλεί.

Ο Χ. Μπουκάϊ σε βιβλίο του που πραγματεύεται τον έρωτα υποστηρίζει ότι: «έρωτας είναι ν’ αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη να ερωτεύεσαι τις διαφορές.» Γι΄ αυτό στην αρχή ο έρωτας εμπεριέχει μια απατηλή ένταση που καθώς αντικρίζεις τον άλλον, βλέπεις μια εξιδανικευμένη μορφή του δικού σου εαυτού και ενθουσιάζεσαι με τα κοινά στοιχεία που σας ενώνουν. Ο άλλος παρουσιάζεται σαν αντανάκλαση του «είναι» σου και εσύ τον εφοδιάζεις με τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχεις! Όταν ο άλλος αρχίζει να προβάλλει τον πραγματικό του εαυτό τότε διαλύεται το συννεφάκι στο οποίο ταξιδεύεις και αρχίζουν τα προβλήματα. Όμως εκεί περνάμε σε άλλο επίπεδο σχέσης και εκεί χτίζεται βήμα-βήμα η αγάπη.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά, αν και πολλοί το υποστηρίζουν. Πιστεύω στις συγκυρίες που μπορούν να σε φέρουν κοντά μ΄έναν άνθρωπο και στην ανάγκη που έχει ο καθένας σε κάθε φάση να το επιδιώξει και να το ζήσει. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που έχουν πληγωθεί και φοβούνται να μπουν στην διαδικασία να ερωτευτούν ξανά. Τα συναισθήματα του ερωτευμένου είναι ανεκτίμητα, ανεξάρτητα από τον πόνο που μπορεί να επιφέρουν αργότερα. Είναι προτιμότερο να βιώνεις στο έπακρο τα συναισθήματα σου από το να τα φοβάσαι. Αφεθείτε στην μαγεία του έρωτα και ο κάθε άνθρωπος που περνάει από την ζωή σας σε ερωτικό επίπεδο ,αδιαμφισβήτητα, κάτι έχει να σας δείξει για τον εαυτό σας. Τολμήστε να κοιτάξετε μέσα σας και να έχετε επαφή με τον εαυτό σας και είμαι σχεδόν βέβαιη ότι αν πρώτα αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι, τόσο πιο εύκολη θα είναι η σχέση σας με τον άλλον. Ρισκάρετε ένα κομμάτι του εγωισμού σας και θα βγείτε κερδισμένοι. Ζωθείτε τα εκρηκτικά σας και ζήστε το! Έτσι κι αλλιώς, όλοι έχουμε ανάγκη να βιώνουμε μυστηριώδεις εκφάνσεις του κόσμου και τι πιο μυστήριο υπάρχει από τον έρωτα σ’αυτό τον κόσμο;  https://www.youtube.com/watch?v=3vGJyUdLnVo (δεν θα μπορούσε να λείπει λίγη καψουρίτσα από αυτό το άρθρο)

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΒΙΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ!ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

giphy

Advertisements

2 thoughts on “Clicks..παραλογισμού..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s