ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

large

Μια φορά κι έναν καιρό, ξυπνώντας με μια αίσθηση νοσταλγίας, εφόσον το 2017 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, θέλησα να γράψω για μια αντίφαση που κυριαρχεί στην ζωή μου και πιστεύω ότι οι περισσότεροι αγνοούν, μια αντίφαση, που κατά την γνώμη μου, μάς αποπροσανατολίζει και χάνουμε την ουσία του εαυτού μας και του κόσμου μας. Αναφέρομαι στην αντίθεση ,όπως λέμε κοινώς, του «είναι» και του «φαίνεσθαι», στην αντίθεση του αληθινού με το ψεύτικο.

Πόσες φορές, σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο σταθήκαμε στην παραπλάνηση που προκαλεί μια καλή εμφάνιση και μια προσποιητή επιφάνεια; Πόσες φορές, απορρίψαμε ένα όχι τόσο προσεγμένο περιτύλιγμα που ίσως έκρυβε όσες ουσίες ψάχνουμε; Μεγαλώσαμε σ ένα κόσμο που οτιδήποτε δεν είναι αισθητικά ωραίο ή ότι θεωρείται από ορισμένους μεγαλοπιασμένους ως κοινωνικά κατώτερο δεν υφίσταται ως ισότιμη οντότητα. Αναζητούμε συνεχώς το νόημα της ζωής μας σύμφωνα με το πόσο αποδεκτό θα θεωρείται από τους πολλούς και σε εκείνο ακριβώς το σημείο χάνουμε τις βαθύτερες αξίες του εαυτού μας.

Έχω την αίσθηση, ότι επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην τέλεια κατασκευή της επιφάνειας μας μένοντας όλο και περισσότερο μακριά από την προσωπική μας αλήθεια. Προσωπικά, όσες φορές παγιδεύτηκα στην απατηλή ευχαρίστηση που προσφέρει η καλά δομημένη εικόνα ορισμένων ανθρώπων κατέληξα να απορώ για το πόσο συναισθηματικά παράλυτοι είναι. Οι ανούσιες και ρηχές σχέσεις, η επιτήδευση και η προσποίηση, η μαζοποίηση και η αλλοτρίωση του συναισθηματικού πλούτου καταντούν τόσο φορτικό το «είναι» μας. Ας ρίξουμε μια ματιά μέσα μας και ας φροντίσουμε την ψυχή μας όπως φροντίζουμε το δικό μας «φαίνεσθαι» γιατί αν συμβιβαστούμε μόνο με αυτό θα χάσουμε την πραγματική μας αξία. Ψάξτε μέσα σας αυτό που σας ξεχωρίζει και βγάλτε το προς τα έξω. Κάθε σας ατέλεια κάντε την δύναμή σας. Ο μόνος δρόμος για να συνδεθείτε ουσιαστικά με τους ανθρώπους σας και να ξεχωρίσετε είναι η αξία του ψυχισμού σας! Σκεφτείτε το και διαφορετικά, κάθε φορά που παίρνουμε ένα δώρο το περιτύλιγμα το σκίζουμε αμέσως, γιατί ανυπομονούμε να δούμε τι μαγικό κρύβεται μέσα. Δείτε λοιπόν, τον εαυτό σας σαν ένα δώρο που κρύβει τα πιο όμορφα χαρίσματα και σκίστε το περιτύλιγμα  που σας κρατά δέσμιους στην αισθητική αξία της εικόνας! Θα μαγευτείτε από την εσωτερική ομορφιά σας, ειλικρινά!

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική. 

Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ

Advertisements

DON’T BE AFRAID TO “FALL”

40f0f89b42d14176623b8a899ce06a36--fall-quotes-autumn-love

Μια φορά κι έναν καιρό, ανακαλύπτοντας την μαγεία του φθινοπώρου συνειδητοποίησα πως αποτελεί την πιο παραμυθένια εποχή του χρόνου. Τα πιο περίεργα και συγχρόνως ζέστα χρώματα που ντύνεται η φύση προκαλούν αντιθέσεις που μαγνητίζουν τον ανθρώπινο νου. Το θρόισμα των φύλλων των δέντρων από το αεράκι που ολοένα γίνεται ψυχρότερο. Τα φύλλα που πέφτουν ξερά καταγής και που τόσο λατρεύω τον ήχο που προκαλούν όταν τα πατάω. Οι βροχές που εντείνονται και οι χρωματιστές ομπρελίτσες παντού δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άκρως μελαγχολική. Η μυρωδιά του ζεστού καφέ,το αναμμένο τζάκι σε συνδυασμό με το άκουσμα της βροχής παραπέμπουν σε νοσταλγικές παιδικές μνήμες και την ασφάλεια που συνεπάγονται. Πολύωρο χουχούλιασμα αγκαλιά με ρομαντικά μυθιστορήματα, αμέτρητες συζητήσεις, ζεστά τσαγάκια, ταινίες που κουβαλούν μελαγχολικές ιστορίες ανθρώπων με φθινοπωρινό φόντο και ατέλειωτες αγκαλιές. Μια εποχή γεμάτη μυστήριο που διακρίνεται για την μελαγχολία και την νοσταλγία που προκαλεί. Μια εποχή που προσφέρεται για ενδοσκόπηση και για να θέσουμε στόχους για την επαγγελματική και προσωπική μας ανέλιξη. Ντυθείτε ζεστά, βγείτε στην βροχή, απολαύστε τον ήχο της και την μυρωδιά της βρεγμένης γης, συζητήστε αυτά που σας απασχολούν,μείνετε πιστοί στους στόχους σας και παλέψτε καθημερινά να τους φτάσετε! Ίσως η περιρρέουσα φθινοπωρινή ατμόσφαιρα σας βοηθήσει να σκεφτείτε και να βρείτε λύσεις σε θέματα που σας ταλανίζουν. Ίσως το φθινόπωρο να είναι η εποχή σας! Ανακαλύψτε τις ομορφιές που κρύβει και  ευχαριστηθείτε και τις πιο ασήμαντες στιγμές της καθημερινότητας σας. Αφήστε την απαισιοδοξία κατά μέρος και δημιουργήστε μαγικές εικόνες με τη φαντασία σας! Εκτιμήστε αυτά που έχετε! Μόνο έτσι θα την βγάλουμε  καθαρή!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ: «ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ»

Φθινόπωρο. Τα φύλλα πέφτουν.
Δηλαδή, πάντα τα φύλλα πέφτανε τούτη την εποχή,
οι μέρες μικρές, το φως λιγοστεύει, πρωί σκοτάδι ακόμη,
αρνιέσαι να φορέσεις μάλλινα, ελπίζεις σε μέρες γλυκές,
αλλά, φθινόπωρο. Τα φύλλα πάντα πέφτουν.
Αδήριτα φθινόπωρο. Κι αν δεν το λέγανε οι όψεις και τα χρώματα
το λέει το βάσανο της καθημερινής επιστροφής στα περασμένα
τους μίτους που πας να διασώσεις κι αυτοί ξεφτίζουν βαθμιαία
πέφτοντας με τις γκρι βροχές σε λασπωμένες μνήμες.
Φθινόπωρο. Τα φύλλα πέφτουν. Σαπίζουνε τα φύλλα
στις μακρινές αλέες των βόρειων πόλεων που συνήθισες
κι ένας κρύος αέρας τα παρασέρνει στα χαντάκια.

Φθινοπωριάζει. Η λέξη αγάπη σε έκπτωση.
Το μόνο μέλλον σου, χειμώνας.

large

WE Only Live Once

20197053_1079605445507845_1875036035_n.jpg

Διανύουμε τα μέσα καλοκαιριού, ζεστός καιρός, ανεβασμένη διάθεση και εμείς, ξαφνικά , σαν να βρίσκουμε τον εαυτό μας μέσα στο πανηγύρι που στήνουν οι κανόνες που διέπουν την φύση. Αναβιώνουμε την ανεμελιά των παιδικών μας χρόνων, συναντάμε ανθρώπους που μας λείπουν, κάνουμε σχέδια για διακοπές (εμάς τους βουνίσιους εννοώ που θέλουμε λίγη θαλασσίτσα :P) και όλα ρέουν με μια κανονικότητα που μετά από κάποιο σημείο είναι αναμενόμενη και βαρετή. Για να σπάσουμε αυτή την μονοτονία και να προσθέσουμε ένα «τσικ» μυστηρίου και περιπέτειας στο καλοκαίρι μας, είναι αναγκαίο να αρπάξουμε ευκαιρίες εφόσον we only live once φίλοι μου.

Η έννοια του ρίσκου είναι στενά συνυφασμένη με σκέψεις αρνητικές, αφού οτιδήποτε περιέχει κίνδυνο, μας φαντάζει απροσπέλαστο και μας προκαλεί ανασφάλεια και φόβο. Και δεν αναφέρομαι ,φυσικά, στο ρίσκο που απειλεί την ακεραιότητα της ζωής μας ,αλλά, γι’αυτό που μας βγάζει από την ζώνη ασφαλείας μας, μάς κάνει να νιώθουμε ευάλωτοι και σε εκείνο ακριβώς το σημείο συνειδητοποιούμε τα όριά μας.  Το ρίσκο, σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο ,έχω την πεποίθηση, ότι είναι κλειδί για την συνέχεια της ζωής του καθενός. Όχι μόνο αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την δυναμική του ατόμου ,αλλά, παράλληλα , υπερβαίνει τα όρια του και κερδίζει εμπειρίες! Με αυτό τον τρόπο, μεγαλώνει, ωριμάζει, έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και ΖΕΙ!

Είμαστε οι επιλογές μας, και αυτό σημαίνει ότι και η πιο μικρή απόφαση που θα πάρουμε για ένα ζήτημα και φαίνεται ότι δεν επηρεάζει την ζωή μας, σε βάθος χρόνου ίσως και να την επηρεάσει. Για μένα, όσο πιο πολύ ρισκάρεις τόσο πιο πολλά θα κερδίσεις. Η κανονικότητα και η συνήθεια, μάς εξασφαλίζουν την ασφάλεια, που αργά ή γρήγορα μοιάζει ανούσια και μονότονη. Αν δεν έχεις τίποτα να χάσεις, ρίσκαρε ένα κομμάτι του εαυτού σου, δοκίμασε νέα πράγματα και θα βγεις κερδισμένος. Όσο πιο ανοιχτός και θετικός είσαι, τόσο πιο πολλά θα μάθεις. Ψάξε δουλειά που σε παθιάζει, ανθρώπους που σου δείχνουν αγάπη, έναν άνθρωπο που σου καίει το μυαλό και διεκδίκησε τα με όλο σου το είναι. Μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια δεν θα σου έρθει τίποτα από μόνο του. Νιώσε κάθε μέρα όσο πιο ζωντανός γίνεται.

Επομένως, το YOLO αν και μοιάζει έκφραση τετριμμένη και αστεία κρύβει ένα ουσιώδες νόημα για την ζωή. Ζεις μόνο μια φορά, γι’αυτό γέμισε την ζωή σου με περιπέτεια και μαγεία! Με όχημα την λογική και οδηγό το ένστικτο ζήσε την κάθε μέρα ρισκάροντας και μαθαίνοντας!

 

Clicks..παραλογισμού..

Μια φορά κι έναν καιρό, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου σχετικά με ένα φαινόμενο που έχει προβληματίσει, εμπνεύσει, αλλάξει και αγγίξει τον καθένα μας με διαφορετικό τρόπο~ τον έρωτα! Ένα θέμα που λίγο ή πολύ μας έχει απασχολήσει όλους, άλλους σε μικρότερο και άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό. Έχω την αίσθηση όμως, ότι επειδή όταν ερωτευόμαστε ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ίδιο μας τον εαυτό και με τον εγωισμό μας είναι ένα γεγονός που ούτε κατά διάνοια μπορεί να μας επηρεάσει σε μικρό βαθμό, μόνο και μόνο γιατί ολοκληρώνει ανεκπλήρωτες πτυχές του εαυτού μας.

Έρωτες ανεκπλήρωτοι, έρωτες με την πρώτη ματιά, έρωτες που κατέληξαν σε μακροχρόνιες σχέσεις, έρωτες που λόγω φόβου δεν ευοδώθηκαν ποτέ. Άπειρες εκδοχές αλλά κοινές για όλους αντιδράσεις. Ενθουσιασμός, αμηχανία, σύγχυση, πλήρης παραλογισμός και μια περίεργη αίσθηση πληρότητας. Συναισθήματα που αγγίζουν και τον πιο αδιάφορο άνθρωπο ακόμα και τον πιο πληγωμένο. Κι όλα αυτά; Μόνο γνωρίζοντας την ύπαρξη του ανθρώπου που στο προκαλεί.

Ο Χ. Μπουκάϊ σε βιβλίο του που πραγματεύεται τον έρωτα υποστηρίζει ότι: «έρωτας είναι ν’ αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη να ερωτεύεσαι τις διαφορές.» Γι΄ αυτό στην αρχή ο έρωτας εμπεριέχει μια απατηλή ένταση που καθώς αντικρίζεις τον άλλον, βλέπεις μια εξιδανικευμένη μορφή του δικού σου εαυτού και ενθουσιάζεσαι με τα κοινά στοιχεία που σας ενώνουν. Ο άλλος παρουσιάζεται σαν αντανάκλαση του «είναι» σου και εσύ τον εφοδιάζεις με τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχεις! Όταν ο άλλος αρχίζει να προβάλλει τον πραγματικό του εαυτό τότε διαλύεται το συννεφάκι στο οποίο ταξιδεύεις και αρχίζουν τα προβλήματα. Όμως εκεί περνάμε σε άλλο επίπεδο σχέσης και εκεί χτίζεται βήμα-βήμα η αγάπη.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά, αν και πολλοί το υποστηρίζουν. Πιστεύω στις συγκυρίες που μπορούν να σε φέρουν κοντά μ΄έναν άνθρωπο και στην ανάγκη που έχει ο καθένας σε κάθε φάση να το επιδιώξει και να το ζήσει. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που έχουν πληγωθεί και φοβούνται να μπουν στην διαδικασία να ερωτευτούν ξανά. Τα συναισθήματα του ερωτευμένου είναι ανεκτίμητα, ανεξάρτητα από τον πόνο που μπορεί να επιφέρουν αργότερα. Είναι προτιμότερο να βιώνεις στο έπακρο τα συναισθήματα σου από το να τα φοβάσαι. Αφεθείτε στην μαγεία του έρωτα και ο κάθε άνθρωπος που περνάει από την ζωή σας σε ερωτικό επίπεδο ,αδιαμφισβήτητα, κάτι έχει να σας δείξει για τον εαυτό σας. Τολμήστε να κοιτάξετε μέσα σας και να έχετε επαφή με τον εαυτό σας και είμαι σχεδόν βέβαιη ότι αν πρώτα αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι, τόσο πιο εύκολη θα είναι η σχέση σας με τον άλλον. Ρισκάρετε ένα κομμάτι του εγωισμού σας και θα βγείτε κερδισμένοι. Ζωθείτε τα εκρηκτικά σας και ζήστε το! Έτσι κι αλλιώς, όλοι έχουμε ανάγκη να βιώνουμε μυστηριώδεις εκφάνσεις του κόσμου και τι πιο μυστήριο υπάρχει από τον έρωτα σ’αυτό τον κόσμο;  https://www.youtube.com/watch?v=3vGJyUdLnVo (δεν θα μπορούσε να λείπει λίγη καψουρίτσα από αυτό το άρθρο)

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΒΙΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ!ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

giphy

Dream.Travel.Discover.

Μια φορά κι έναν καιρό, συνειδητοποίησα ότι τα ταξίδια είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σε κάνει πλουσιότερο. Τόσοι και τόσοι έχουν γράψει για την αξία των ταξιδιών και είναι πράγματι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Πως όμως είναι δυνατόν ένα ταξίδι να σε κάνει πλούσιο;

Μπήκε λοιπόν και ο Φλεβάρης ο χειρότερος μου μήνας μιας και περιμένω πως και πως να΄ρθει η άνοιξη (δεν αντέχω άλλο τα πλεκτά και τις μπότες αλήθεια) και γι αυτό αναπολώ τα ταξίδια που έχω κάνει και τις ξεχωριστές εμπειρίες που μου έχουν προσφέρει. Η περσινή χρονιά μου ήταν γεμάτη ταξίδια τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που σκέφτομαι, στις γνωριμίες μου, στους φόβους μου και σε άλλα χίλια πράγματα που ούτε καν μπορούσα να φανταστώ.

Όπως έχει πει και ο αγαπητός Dalai Lama:«once a year go someplace, you΄ve never been before».Μ΄αυτό το motto και με στόχο την συλλογή όσο γίνεται περισσότερων αναμνήσεων ταξίδεψα για πρώτη φορά στο εξωτερικό,και συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη,γεγονός που αποτέλεσε πραγματικά μια φοβερή εμπειρία.Οι διαφορές που αφορούν την κουλτούρα, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων τους, ο τρόπος ζωής τους, οι φάτσες των ανθρώπων,η ευγένεια τους μαζί με την επιβολή των ορίων που τους διέπουν καθώς και το ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης τους εντυπώθηκαν στο νου μου και μ΄έκαναν να σκεφτώ πόσο αυτό απέχει από την δική μου κουλτούρα. Τα υπόλοιπα ταξίδια μου ήταν στον ελλαδικό χώρο και μου πρόσφεραν γνωριμίες με υπέροχους ανθρώπους που με χαλάρωσαν απίστευτα, είδα πανέμορφα φυσικά τοπία ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο γραφικό χωριουδάκι και φυσικά ξεπέρασα πολλούς φόβους μου. (από φόβους άλλο τίποτα,θα γράψω άπειρα άρθρα προς ανάλυση τους)

αρχείο λήψης.jpg

Ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι παρατηρείς τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και θαυμάζεις τις φυσικές ομορφιές του υπάρχουν και σημαντικότερες εμπειρίες που αποκομίζεις μέσα από ένα ταξίδι. Καταρχήν, δεν επισκέπτομαι ποτέ κάποιο μέρος χωρίς να γνωρίζω την ιστορία του. Η ιστορία κάθε τόπου μπορεί να μου αποκαλύψει τον βαθύτερο τρόπο σκέψης και διαμόρφωσης του τρόπου ζωής κάθε λαού όπως επίσης με βοηθά να έχω μια αντικειμενική προσέγγιση για την ιστορική εξέλιξη κάθε περιοχής. (κάνω και την ξεναγό να με προτιμήσετε αν θέλετε παρέα στα ταξίδια σας) Παράλληλα, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι άνθρωποι που θα επιλέξεις να κάνεις μαζί τους ταξίδια, οι άνθρωποι σου. Αυτοί που θα σε κάνουν να χαλαρώσεις, θα σε βγάλουν φωτογραφία σε όλα τα αξιοθέατα για να έχεις για το instagram, θα τους γκρινιάζεις χωρίς να σε νοιάζει και το πιο σημαντικό θα θυμάστε τις εμπειρίες που ζήσατε τον υπόλοιπο χρόνο και θα γελάτε! Τέλος, κάθε ταξίδι σε βγάζει από την ζώνη ασφάλειας σου και σε κάνει να ξεπεράσεις τα όρια σου κι έτσι να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό. Ανακαλύπτεις όρια σχετικά με εσένα και το πως θες να διαμορφώσεις την ζωή σου. Η καλύτερη επένδυση για να μπείτε σ’έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, να απαλείψετε κάθε μορφή προκατάληψης που σας διακατέχει και να βοηθήσετε τον εαυτό σας να εξελιχθεί σε πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο είναι,λοιπόν,τα ταξίδια!

Γι΄αυτό κλείστε τα μάτια ονειρευτείτε που θα θέλατε να είστε κι αφού μαζέψετε χρήματα μόνοι σας ή με τους ανθρώπους σας πάρτε το ρίσκο και ταξιδέψτε.(ΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ) Όμως εκτός από τα μέρη που πρόκειται να ανακαλύψετε, γίνετε και εξερευνητής του ίδιου σας του εαυτού και συλλέξτε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες μπορείτε! Δημιουργήστε μια ζωή γεμάτη περιπέτειες που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας ώστε να γίνετε ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Γιατί You Only Live Once φίλοι μου! https://www.youtube.com/watch?v=XkneDd36gTE 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ  ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ!ΣΑΣ ΦΙΛΩ!

d08837ddb2604a0bfc8f36ac7139a8ef

 

 

Wind of change…

Μια φορά κι έναν καιρό, πετυχαίνοντας την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο, ήρθαν τα πάνω κάτω στην ζωή μου. Φαντάζομαι πως όλοι περιμένετε να μιλήσω για το πόσο υπέροχα ήταν που θα έφευγα από το σπίτι μου και ξαφνικά θα ήμουν ένα αυτοεξαρτώμενο άτομο ζώντας την ζωή μου στο έπακρο. Και όμως δεν αισθάνθηκα καθόλου έτσι τουναντίον, ένιωσα πιο μόνη από ποτέ εγκαταλείποντας τους γονείς μου και  την παρέα μου. Βρέθηκα ξαφνικά σε μια πόλη πέντε φορές μεγαλύτερη από την δική μου και είχε φτάσει η στιγμή να βιώσω μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής μου.

Ήμουν λοιπόν, ένα αρκετά καλομαθημένο παιδάκι που δεν είχε χρειαστεί να παλέψω ουσιαστικά για κάτι στην ζωή μου. Με άλλα λόγια, είχα πάντα την στήριξη των γονιών μου που δεν μου χαλούσαν χατίρι, στο τέλος των πανελληνίων είχα επιλέξει μια παρέα ατόμων που πραγματικά απολάμβανα να περνώ στιγμές μαζί τους και η προσωπική μου ζωή είχε τα σκαμπανεβάσματα της. Έλα όμως που από εκεί που έκανα τις νύχτες μου camelot (αν τυχόν επισκεφθείτε το Καρπενήσι μην αμελήσετε να περάσετε μια βόλτα και από εκεί) βρέθηκα στους τέσσερις τοίχους να τους κοιτώ με απορία και να αναρωτιέμαι τι κάνω στην ζωή μου. Το σπίτι μου ήταν αρκετά μακριά από το κέντρο, το να παίρνω αστικό για να πάω στην σχολή με δυσκόλευε καθώς ζώντας σε μια μικρή πόλη για 18 χρόνια είχα μάθει να πηγαίνω παντού με τα πόδια και τέλος η γνωριμία με εκατοντάδες άγνωστα άτομα δεν ήταν και η καλύτερη μου ούσα τρομερά ανασφαλής. Όπως καταλαβαίνετε ήμουν εντελώς αρνητική και ότι και να μου συνέβαινε το έβλεπα από την άκρως αρνητική του πλευρά. Ξεκίνησαν να μου φταίνε τα πάντα και να μου λείπει η παλιά μου ζωή. Το μεγάλο μπαμ όμως έγινε όταν μου παρουσιάστηκαν ψυχοσωματικά προβλήματα που δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω και έπρεπε να δράσω άμεσα, διαφορετικά η κατάθλιψη δεν απείχε και πολύ. Κι αφού είχα φτάσει στον πάτο ένας άνθρωπος με βοήθησε να να δω τα πράγματα από άλλη οπτική.

Ναιιι είχε γίνει το θαύμα από αυτά που έρχονται ξαφνικά στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας και μας υπενθυμίζουν την αξία της και το πόσο σημαντική είναι η κάθε μέρα που περνάει. Συνειδητοποίησα ότι το σώμα μου αντιδρά στα ασφυκτικά συναισθήματα που με έπνιγαν. Η ζωή μου άρχισε να κινείται σε μια άλλη τροχιά ατενίζοντας με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και διώχνοντας τις αρνητικές σκέψεις που με γυρνούσαν διαρκώς πίσω. Διαφορετικές παρέες, συγκατοίκηση, ταξίδια, ανεμελιά και κυρίως θετική σκέψη από τους γύρω μου με βοήθησαν να ξεφύγω από την σκοτεινή περίοδο που στιγμάτισε τον τρόπο σκέψης μου και αντίστοιχα την διαμόρφωση της ζωής μου. Η ανασφάλεια μου να αναλάβω την ευθύνη του εαυτού μου  ήταν αυτό που έπρεπε να δουλέψω για να μην ξαναβρεθώ στην ίδια φάση που ήμουν. Έτσι ξεκίνησε επίσης, μια περίοδο αυτοαναζήτησης που με αρκετή προσωπική δουλειά και με την βοήθεια των δικών μου ανθρώπων με γνώρισα, κατάλαβα τις ανάγκες μου, ανακάλυψα τις δυνατότητες μου, με εκτίμησα και ακόμη μέχρι και σήμερα προσπαθώ να γίνω ένα υπεύθυνο άτομο που να είναι κύριος της ζωής του.

Καταλήγοντας λοιπόν σε ένα συμπέρασμα η αλλαγή επέρχεται στην ζωή του καθενός μας μέρα με την μέρα, μικρά θαύματα που δεν τα παίρνουμε χαμπάρι μάς χτυπάνε την πόρτα και τα αφήνουμε στην τύχη τους αρνούμενοι να δούμε την θετική πλευρά της ζωής. Δεν διαφωνώ ότι εκτός από τα πάνω της η ζωή έχει και τα κάτω της αλλά ποιο το νόημα να μην την απολαμβάνουμε βρε αδερφέ και όταν έρθουν τα δύσκολα εκεί θα είμαστε γεμάτοι θέληση και κουράγιο να τα αντιμετωπίσουμε. Η δική μου δύσκολη περίοδος άλλωστε, ήταν αυτό που με έκανε να δω τα πράγματα ανάποδα. Τι θα λέγατε να αντικρίζαμε τις αλλαγές ως ευκαιρίες να γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας και να γίνουμε πιο δυνατοί και αυτόνομοι;

Κι επειδή αρκετά το βάρυνα το κλίμα για πρώτο άρθρο ακούστε για αποφόρτιση ένα πολύ αγαπημένο μου remixακι να ανεβείτε!!!https://www.youtube.com/watch?v=Iq-6p4mN4Jc

Περιμενω με αγωνια τα σχολια σας για την πρωτη μου αποπειρα ως αρθρογραφος! STAY TUNED FOR MORE ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΖΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ! #yolo

15086432_914315132036878_405083656_n

Στον εναν…τριτος δεν χωρει

giphy.gif

Μια φορά κι έναν καιρό, άφηνα τρίτους να με επηρεάζουν και δεν άκουγα την καρδιά μου. Τι εννοώ με αυτό; Είναι εύλογο να αναρωτηθούμε πόσο μας επηρεάζει η γνώμη των άλλων και σε ποιο βαθμό εξαρτιόμαστε από αυτό. Ειλικρινά τρόμαξα όταν ανακάλυψα ότι μεγάλο μέρος των ανασφαλειών μου πηγάζει από την εξάρτηση μου στο τι θα πουν οι άλλοι για μένα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η εφηβική μου παρέα δεν μου άφηνε περιθώρια έκφρασης και ως αποτέλεσμα αυτού κλεινόμουν όλο και περισσότερο στον εαυτό μου. Παράλληλα, εφόσον δεν είχα την ανάλογη αυτοπεποίθηση να αντιδράσω σε όλο αυτό, έδινα περισσότερη σημασία σ΄αυτά που μου έλεγαν (που ήταν κυρίως αρνητικά στοιχεία) θεωρώντας τα σωστά και προσπαθώντας να με αλλάξω και να τους μοιάσω ώστε να με εκτιμήσουν. Φυσικά, το να προσπαθείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι είναι πραγματικά αδύνατο. Κι εκεί λειτούργησε δεν ξέρω τι… πείτε το υποσυνείδητο, πείτε το ένστικτο (θα σας γελάσω), τέλος πάντων μια εσωτερική σύγκρουση που σε συνδυασμό με έναν αριθμό γεγονότων μ’ έκανε να συνειδητοποιήσω πως τα συγκεκριμένα άτομα που εγώ είχα αφήσει να με επηρεάζουν τόσο πολύ και να εξαρτάται η ζωή μου από την γνώμη τους είχαν φτάσει στο σημείο να με κάνουν ότι θέλουν. Και ευτυχώς εκείνη την χρονική περίοδο πίστεψα στον εαυτό μου και προσπάθησα να αλλάξω τον κοινωνικό μου κύκλο αναζητώντας άτομα που να με νοιάζονται και να με αποδέχονται όπως ακριβώς είμαι. Και η προσπάθεια μου φυσικά ανταμείφθηκε!

Όσον αφορά ,βέβαια, την γνώμη των άλλων και την επιρροή τους στην ζωή μας, επειδή κατάγομαι από μια περιοχή που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας ήταν ψυχοφθόρο, ειδικά στην εφηβεία, να σκέφτεσαι τι να μην κάνεις για να μην σχολιαστεί. Ένας λόγος που πραγματικά με είχε κάνει να θέλω να φύγω από την πόλη μου και να ονειρεύομαι την στιγμή που θα είμαι φοιτήτρια σε μια μεγάλη πόλη και δεν θα με νοιάζει η γνώμη των άλλων.

Σκεπτόμενη πόσο χρόνο τρώμε στο να αναλογιζόμαστε αν αρέσουμε στους άλλους θα πρότεινα να στραφούμε στον εαυτό μας και να παλέψουμε τις ανασφάλειες μας. Όσο δεν πίστευα στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου δεν ήμουν σε θέση να πιστέψω ότι μπορώ να βρω μια καλή παρέα, έναν καλό σύντροφο. Ο Μπουκάϊ στο βιβλίο του “Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης” αναφέρει ότι η εξάρτηση από τους άλλους είναι μια κατάσταση αβέβαιη, αρρωστημένη που καταλήγει αναπόδραστα στην αναπηρία. Εάν λοιπόν θέλουμε να είμαστε διανοητικά, ηθικά και συναισθηματικά ανάπηροι μπορούμε να σπαταλάμε τον χρόνο μας για να γίνουμε όπως μας θέλουν οι άλλοι. Διαφορετικά, υπάρχει και η προοπτική να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να μας αγαπήσουμε, αυτή την διαφορετικότητα θα λατρέψουν και οι άλλοι. Ψηφίζω το δεύτερο, εσείς;

Στο σημερινό άρθρο θα κλείσω με ένα ρητό του Αντόνιο Πόρτσια «Έπαψαν να σε εξαπατούν, όχι να σ’αγαπάνε, κι εσύ πονάς σαν να έπαψαν να σ’αγαπάνε.»

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ! https://www.youtube.com/watch?v=GJY8jJkDoMY

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ! STAY TUNED FOR MORE ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΖΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ! #YOLO

giphy (4).gif 

Βρεξε ουρανε…εγωισμο

Μια φορά κι έναν καιρό, πίστευα πως ο εγωισμός μου αποτελεί αδύναμο σημείο του εαυτού μου. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας την έννοια «εγωισμός» χρωματισμένη αρνητικά. Από μικρούς μας συμβουλεύουν να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους άλλους και να μην φερόμαστε εγωιστικά. Πού μας βγάζει, όμως, το γεγονός να σκεφτόμαστε περισσότερο τους άλλους και όχι τον εαυτό μας ώστε να μην φαινόμαστε εγωιστές;  (μπορείτε να συνεχίσετε το διάβασμα ακούγοντας:https://www.youtube.com/watch?v=2W_G3xmSGfo)

Ήμουν λοιπόν, ένα καλομαθημένο κοριτσάκι που από μικρή οτιδήποτε ζητούσα το είχα και όλα τα έβρισκα έτοιμα. Μεγαλώνοντας και χωρίς να το συνειδητοποιώ δεν μπορούσα να δεχτώ ότι έχανα στα παιχνίδια ή στα στοιχήματα (ΠΟΤΕ δεν θα παραδεχτώ ότι έχω χάσει σε στοίχημα-οι φίλοι μου πλέον με αφήνουν να πιστεύω ότι κερδίζω :P). Αυτό φαίνεται ασήμαντο κι αστείο μέχρι που άρχισα να συμμερίζομαι την άποψη μου για διάφορα θέματα με άτομα που δεν γνώριζα αλλά ακόμα και με φίλους, και εκεί αντιλήφθηκα ότι δυσκολευόμουν να παραδεχτώ ότι έχω άδικο ή ότι χειρίζομαι με λάθος τρόπο μια κατάσταση. Επιπλέον, ανθρώπους που με απέρριπταν και χωρίς να με ενδιαφέρουν πραγματικά, τους κυνηγούσα μπας και καλύψουν το εγώ μου με την αποδοχή τους.

Αντιλαμβάνεστε, ότι είμαι εγωίστρια που όμως ποτέ δεν το έχω εκφράσει ανοιχτά αλλά υποσυνείδητα λειτουργώ με εγωιστικά κίνητρα. Παράλληλα, είμαι ένα δοτικό και συναισθηματικό άτομο που δίνω τον εαυτό μου όταν νοιάζομαι τον άλλον και γι΄αυτό δεν είναι τόσο διακριτός ο εγωισμός μου στους γύρω μου. Από την στιγμή που βρέθηκα αντιμέτωπη με τους λόγους που συμπεριφέρομαι απόλυτα και θέλω να κυριαρχώ στον άλλον, χαλάρωσα και άρχισα να γίνομαι φίλη με τον εαυτό μου. Με άλλα λόγια, στράφηκα με ειλικρινές βλέμμα προς τον εαυτό μου, παραδέχτηκα τον εγωισμό μου, ανέλυσα την σκέψη και τις πράξεις μου και τέλος θέλησα να σταθώ συνειδητά στο πλευρό μου.

Είναι προτέρημα ή μειονέκτημα τελικά ο εγωισμός; Εγωισμός, σημαίνει τάση του ατόμου να αγαπά υπερβολικά τον εαυτό του. Είμαι διστακτική στην υπερβολική αγάπη κάποιου προς τον εαυτό του καθώς αποτελεί άκρο, όμως δε μου φαίνεται εγωιστικό να αγαπά και να ασχολείται κάποιος συνέχεια με τον εαυτό του. Παρά μόνο όταν ασχοληθώ με τον εαυτό μου θα καταφέρω να πλησιάσω τον άλλον, να τον γνωρίσω ουσιαστικά και να του προσφέρω αυτό που έχω. Κατέληξα στο γεγονός ότι μια δόση εγωισμού εκ φύσεως την έχουμε όλοι μας κι ας μην είμαστε δεκτικοί στην αποδοχή του. Για μένα, που πλέον τα έχω βρει με τον εαυτό μου δεν αποτελεί αδυναμία μου το εγωιστικό κομμάτι του του εαυτού μου, καθώς με βοηθάει να ανακαλύπτω κι άλλες πτυχές μου και είναι σε υγιές επίπεδο. Είμαι εγωίστρια και το παραδέχομαι! Εσείς τι πιστεύετε; Ο εγωισμός είναι ένα διαβολάκι που μας βασανίζει και δεν το αγγίζουμε ή ένα αγγελάκι που μας σπρώχνει στο πλευρό του διπλανού μας;

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ! STAY TUNED FOR MORE ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ!!! #YOLO 

200 (1).gif

Ποιους αξιζεις να συναναστρεφεσαι;

giphy.gif

Μια φορά κι έναν καιρό, αφού κάναμε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, μπήκε το νέο έτος, δώσαμε και πήραμε εγκάρδιες ευχές για μια δημιουργική χρονιά, τα δώρα μας θύμισαν τα χρόνια που περιμέναμε με αγωνία τον Άγιο Βασίλη, ξεκινήσαμε να θέτουμε στόχους για το πως θέλουμε να διαμορφωθεί το νέο έτος! Όμορφα όλα αυτά, ακόμα και οι στόχοι καίριο κομμάτι για την εξέλιξη και την αυτοανάπτυξη μας, όμως συνήθως οι στόχοι αυτοί είναι περισσότερο πρακτικοί. Τι συμβαίνει όμως όταν ο απολογισμός προηγούμενων ετών συνεχίζεται και μετά τον ερχομό του νέου έτους;

Η δική μου χρονιά ξεκίνησε με το να θέτω στόχους ,κάτι εύκολο, αφού το μόνο σοβαρό που μπορεί να απασχολεί το μυαλό μου αυτή την περίοδο είναι το πόσα μαθήματα θα περάσω και το πως θα οργανώσω το διάβασμα μου εν΄όψει άλλης μιας βάναυσης εξεταστικής περιόδου! Έλα όμως που το δικό μου το μυαλό δεν θα μπορούσε να το απασχολήσει κάτι τέτοιο (εξάλλου έχω και τον σεπτέμβρη, σιγά μην αγχωθώ γι΄ αυτά τα πράγματα)! Έτσι, σήμερα αποφάσισα να γράψω για ένα θέμα που με απασχόλησε αυτές τις μέρες και αφορά τους ανθρώπους που πέρασαν από την ζωή μου, το πόσοι τελικά ήταν αυτοί που έμειναν και γιατί. (Τους στόχους μου θα σας τους αναλύσω του χρόνου τέτοια εποχή να δούμε τι κατάφερα να πετύχω.)

Άνθρωποι που θεώρησα ότι ταιριάζαμε αλλά με πρόδωσαν. Άνθρωποι που τους έδειξα τις καλύτερες πτυχές του εαυτού μου και κατέληξαν να μου βγάλουν τις χειρότερες μου πτυχές. Άνθρωποι που επιδίωξαν την αποκλειστικότητα μου παρουσιάζοντας όλους τους άλλους κακούς εκτός από τον εαυτό τους. Άνθρωποι επικριτικοί και επιφανειακοί που ,κυρίως, τους ενδιέφερε να κάνουν κακεντρεχή σχόλια σε βάρος των άλλων, ντυμένοι στην ολότητά τους με ανταγωνισμό. Παραδείγματα ανθρώπων που πέρασαν από την ζωή μου, όμως το βάθος χρόνου κατέδειξε τις προθέσεις και την αδυναμία τους να διαχειριστούν δικά τους προβλήματα. Άνθρωποι που τους ευχαριστώ που υπήρξαν στην ζωή μου γιατί με βοήθησαν να αντιληφθώ την αξία αυτών που συναναστρέφομαι σήμερα, ακόμα και την δική μου!

Αναλογίζομαι με πόσους ανθρώπους μπορεί κάποιος να έχει ουσιαστική επικοινωνία και επαφή. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου, μου έχει δείξει πως πολλοί λίγοι άνθρωποι θα είναι ουσιαστικά διπλά μου, θα με στηρίξουν, θα θέλουν να με ακούσουν και θα με νοιάζονται. Αντίστοιχα και εγώ η ίδια δεν θα μπορούσα να μοιραστώ τις σκέψεις μου,τους φόβους μου, με όλους αυτούς που συμπαθώ και βρίσκονται στον κοινωνικό μου περιβάλλον. Φτάνω στο σημείο να σκέφτομαι πόσο ρόλο παίζει στην ψυχική μου υγεία να ξέρω με πόσους μπορώ να μοιραστώ οτιδήποτε θέλω και να έχω την πλήρη αποδοχή τους και από κει και πέρα να μην με νοιάζει τι θα πουν οι υπόλοιποι, αρκεί να έχω την αγάπη αυτών που θέλω. Κι αυτοί είναι ειλικρινά μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού! Κι αυτό που έχω να πω και να τελειώσω σιγά σιγά αυτό τον καταιγισμό σκέψεων, είναι να ξέρετε πρώτα τι είστε και τι είδους ανθρώπους θέλετε δίπλα σας και πιστέψτε με δεν είναι τόσο δύσκολο να τους βρείτε αρκεί να είστε ο εαυτός σας και να μην φοβάστε να τον δείξετε! Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε τον χρόνο σας σε ανθρώπους που πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξουν γιατί αυτό σας το εγγυώμαι ότι δεν θα συμβεί εύκολα. Και το σημαντικότερο μην εξαρτάστε από κανέναν και μην γίνεστε θύμα κανενός! Εξάλλου, μαγκιά είναι να ξέρεις να επιλέγεις τους λίγους, τους υπέροχους που θα κουμπώνουν με σένα και όχι τους πολλούς και τους ανούσιους που δεν τους ενδιαφέρει να εκτιμήσουν την αξία σου! Όλα για κάποιο λόγο γίνονται και αυτοί που καταλήγουν μαζί, για κάποιο λόγο καταλήγουν μαζί! Ελπίζω το 2017 να τους βρείτε κι αν τους έχετε βρει να τους αγκαλιάζετε συχνά κι αν είναι μακριά να τους λέτε συνέχεια πόσο τους αγαπάτε!

ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ I’M BACK ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΩ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΤΕ! ΑΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ,ΛΙΓΗ ΜΑΓΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! STAY TUNED FOR MORE ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΤΥΝΕΣΤΕ ΖΕΣΤΑ!!!https://www.youtube.com/watch?v=yuFI5KSPAt4 

15978450_952463058222085_1596153653_n.jpg